joi, 25 martie 2010

Sitemap webmasters tools

Google Webmaster Tools este o “unealta” gratuita ce poate aduce multe beneficii. Ai acces la o interfata care ofera informatii despre indexarea site-ului de catre Google si sa descoperi factorii ce pot bloca referentierea. Google poate trimite cateodata mesaje pentru a va semnala problemele pe care le are site-ul. Google Webmasters Tools

Dupa ce am lamurit ce este cu Wembaster Tools sa trecem mai departe, la sitemap: Un sitemap este o reprezentare a arhitecturii a unui site web si ajuta vizitatorii site-ului dar si motoarele de cautare sa gaseasca pagini din site-ul respectiv. Un sitemap poate sa imbunatateasca SEO ( search engine optimization ) al acelui site astfel ca, toate paginile sa poata fi gasite.

Eu in google webmasters tools am 4 tipuri de sitemap-uri: pentru google mobil, feed, atom si sitemap ce contine numai linkurile. Am realizat si sitemap pentru google mobil pentru ca acest blog poate fi citit si pe telefonul mobil si ca bot-ul google mobil sa indexeze toate paginile rapid si bine am fost nevoit sa realizez un sitemap special pentru el si a dat rezultate. Google webmasters tools ofera posibilitatea de a trimite sitemap si de tip stiri (news) dar pentru ca acesta sa fie acceptat trebuie sa indeplinesti anumite conditii, din pacate pentru Romania inca nu este disponibila aceasta o optiune. Sitemap-ul de tip stiri se adreseaza in special site-urilor de stiri si care posteaza zilnic un numar minim de stiri.

sursa: pustiul.com

Share This
Subscribe Here

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Statistici

SERVICE PC Copyright © 2009 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa